UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Nikola Jokić isključen nakon sukoba sa sudijama, „Denver“ i bez njega slavio u Detroitu

Najuzbudljivije je bilo u Charloti gdje su domaći „Hornetsi“ nakon produžetka savladali favorizirane „Boston Celticse“ 121-118.

  • Sport

  • 21. Nov. 2023  21. Nov. 2023

  • 0

Nekoliko sjajnih utakmica odigrano je noćas u NBA ligi. Najuzbudljivije je bilo u Charloti gdje su domaći „Hornetsi“ nakon produžetka savladali favoritirane „Boston Celticse“ 121-118. Gostima nije pomogla ni briljantna partija Jasona Tatuma koji je meč završio sa 45 poena, 12 skokova i 6 asistencija. No i domaćini su imali sjajnog Lorenza Balla koji je uz 36 poena imao i 9 skokova i 8 asistencija.

I Gianis Antetokounmpo je imao svoju večer u pobjedi  „Milwauke Bucksa“ protiv „Washington Wizardsa“  142-129. Sjajni Grk je ubacio 42 poena, te imao 13 skokova i 8 asistencija, a ubacio je nevjerovatnih  20 od  23 šuta na koš.

„Denver Nuggetsi“ su nakon dva utastopna poraza konačno pobijedili „Detroit Pistonse“ 107-103. Utakmicu je obilježilo isključenje Nikole Jokića pred kraj prvog poluvremena. Najbolji igrač NBA lige je poslije jedne sumnjive sudačke odluke nasrnuo na sudiju i dobio drugu tehničku grešku nakon koje je morao napustiti parket. Ubrzo nakon njega isključen je i trener Denvera Michael Malone.

Vrlo zanimljivu utakmicu ofigrali su „Golden State Warriorsi“ i „Houston Rocketsi“ u kojoj su na kraju sa 121-116 slavili višestruki šampioni NBA lige zahvaljujući još jednoj sjajnoj igri Stepfa Curryja koji je ubacio 32 poena, od čega 5 trojki. Vrlo dobar je u pobjedničkoj ekipi bio hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je ubacio 18 poena. Kod gostiju je briljirao centar Alperen Sengun, ili „turski Jokić“, kako ga nazivaju novinari, koji je uz 30 poena zabilježio 13 skokova i 5 asistencija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...