JAKA KIŠA STVORILA PROBLEME U SARAJEVU: Formirale se kilometarske kolone u saobraćaju

Saobraćajni kolaps u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

  • Vijesti

  • 21. Nov. 2023  

  • 0

Velika količina padavina od jutros je pala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zbog čega su poplavile brojne ulice i stvorio se kolaps u saobraćaju, piše Klix.ba.

Zbog potopljenih dijelova ulica saobraćaj je otežan te su se stvorile kilometarske kolone na brojnim saobraćajnicama, među kojima je i glavna.

Također, ponovo je potopljen podvožnjak u Buća potoku što dodatno otežava pristup tom naselju, kao i brojnim drugim u ovom dijelu grada.

Iz Direkcija za ceste Kantona Sarajevo su prošle godine u odgovoru za Klix.ba kao razlog za plavljenje podvožnjaka naveli to što se mješovita kanalizacija (fekalna i oborinska) kompletnog naselja slijeva u podvožnjak, a to se ne bi smjelo dešavati.

Osim toga, ukazali su da dimenzije cijevi šahtova na ovoj lokaciji nisu u skladu sa stvarnim potrebama. Općina Novi Grad je prije nekoliko godina osigurala pumpu za crpljenje vode iz navdožnjaka, ali problem nije riješen.

Federalni hidrometeorološki zavod je najavio padavine koje su počele u noći na utorak te su se intenzivirale tokom dana. Kiša je danas zahvatila čitavu zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...