MINISTARSTVO PRAVDE BiH NIJE DOBILO DOKUMENTACIJU O BJEGUNCU: Kako je osuđeni pedofil Ivica Mišković prevario sistem

Ivica Mišković (64) iz Kaknja, osuđen na četiri godine zbog zlostavljanja djevojčice (9) pobjegao je nakon izricanja presude iz Osnovnog suda u Banjaluci 7. novembra ove godine u po bijela dana i danas živi kao slobodan građanin u Hrvatskoj, zbog dvojnog državljanstva.

  • Hronika

  • 22. Nov. 2023  22. Nov. 2023

  • 0

Ministarstvo pravde BiH još uvijek nije dobilo dokumentaciju o slučaju Ivice Miškovića, koji je nakon izricanja prvostepene presude od četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9) u Banjaluci, pobjegao iz zgrade banjalučkog Osnovnog suda u Hrvatsku, piše Srpskainfo.

Uvidom u informacioni sistem Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine utvrđeno je da ovaj predmet ne prolazi našu evidenciju, odnosno do danas nije zaprimljen, pa vam u tom kontekstu i ne možemo dati bilo kakvu informaciju. Imajući u vidu da je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine samo središnje tijelo veze u postupcima pružanja međunarodne pravne pomoći, o eventualnom pokretanju nekog postupka odlučuje isključivo mjerodavni sud ili tužilaštvo u Bosni i Hercegovini, pa se za dobijanje tražene informacije trebate obratiti mjerodavnom sudu koji je donio presudu- odgovorili su iz Ministarstva pravde BiH.

Dodaju da će ukoliko Ministarstvo zaprimi bilo kakav zahtjev mjerodavnog pravosudnog tijela u Bosni i Hercegovini za pružanje međunarodne pravne pomoći prema zamoljenoj državi, javnost o tome biti pravovremeno informisana.

Ivica Mišković (64) iz Kaknja, osuđen na četiri godine zbog zlostavljanja djevojčice (9) pobjegao je nakon izricanja presude iz Osnovnog suda u Banjaluci 7. novembra ove godine u po bijela dana i danas živi kao slobodan građanin u Hrvatskoj, zbog dvojnog državljanstva.

Sigurnosne kamere koje su snimile njegov bijeg nisu pomogle u hapšenju, niti su otkrile bilo šta izuzev da je čovjek sa plastikom u kuku i jedva pokretnom nogom trčao poput sprintera.

Srpskainfo je još ranije objavila da se Mišković mjesecima pripremao za bijeg, te da je izlazak iz pritvorske ćelije koristio kako bi trčao unutar zidina KPZ Banjaluka.

Sudskim policajcima koji su ga mjesecima dovodili na ročište u Osnovni sud u Banjaluci takođe nije bilo ništa sporno u tome da tada već osuđenog zlostavljača ostave samog u prostoriji za zadržavanje u Osnovnom sudu u Banjaluci. I to prostoriji sa prozorom.

Dakle, osuđeni za seksualno zlostavljanje djevojčice (9) koji je pri tome i invalid, uspio je u par minuta da iskoči kroz prozor, usput neutrališe sudsku policajku koja ga je jedina u kritičnim trenucima pokušala zaustaviti, i pobjegne neopaženo do granice sa Hrvatskom.

Mišković je već jednom bježao u Hrvatsku u februaru 2021. godine kako bi izbjegao hapšenje i tada je prvi put prevario kompletan sistem.

Kako je još ranije otkrila majka zlostavljane djevojčice za Srpskainfo, dok je policija obavještavala granični prelaz u Gradišci, bjegunac se domogao Bihaća i prelaza Izačić, udaljenog 160 kilometara od Banjaluke. Nakon što je prešao granicu, Mišković se te 2021. godine normalno zaposlio u firmi u Zagrebu.

Sada se postavlja pitanje da li je Mišković i nakon bijega iz suda u Banjaluci otišao istom rutom, odnosno da li je imao nečiju pomoć?

Sve su ovo pitanja na koja danima nema odgovora, ali je zato sigurno da je Mišković trenutno u Hrvatskoj i živi kao svaki slobodan građanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...