"КAKO BI SE BORILI PROTIV TERORIZMA": Milanko Mihajilica pita kako je moguće da osuđena osoba na biciklu pobjegne u drugu državu

Mihajilica je upitao ministra unutrašnjih poslova RS, Sinišu Кarana, te direktora Policije RS, Sinišu Кostreševića, šta je preduzeto po saznanju da je osuđenik kroz prozor pobjegao iz zgrade suda?

  • Politika

  • 25. Nov. 2023  

  • 0

"Svjedočenje osuđenog pedofila Ivice Miškovića, koji je ušetao na jednu hrvatsku televiziju i ispričao kako je prvo pobjegao iz zgrade suda u Banja Luci, a potom na biciklu pobjegao u drugu državu je za rubriku vjerovali ili ne i nešto što ni najbolji pisci ne bi mogli osmisliti. Ali takav scenario je očigledno moguć sa našim vlastima".

Rekao je ovo poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS i član Odbora za bezbjednost NSRS Milanko Mihajilica, komentarišući izjavu osuđenog pedofila Ivice Miškovića koji je rekao da je, nakon bijega iz suda u Banjaluci, preko Prijedora, Bosanskog Novog i Dvora na Uni ilegalno, na biciklu, pobjegao u Hrvatsku, piše Srpskainfo.

Mihajilica je upitao ministra unutrašnjih poslova RS, Sinišu Кarana, te direktora Policije RS, Sinišu Кostreševića, šta je preduzeto po saznanju da je osuđenik kroz prozor pobjegao iz zgrade suda?

"Da li je i nakon koliko vremena blokirano šire područje Banjal Lke? Pitam i policijske uprave Banja Luke i Prijedora kakve su instrukcije dobili i na koji način su postupali u ovom slučaju. Jeste li svjesni kako zvuči činjenica da je čitavom državnom aparatu čovjek od 64 godine pobjegao na biciklu u drugu državu i da mu je ovo već drugi bijeg? Кako bi se onda borili protiv terorizma od strane obučenih za takva djela? Mene je, koji inače nisam plašljiv, a vjerujem i većinu građana, zaista strah kada pomislim koliko ste zapravo nesposobni", rekao je Mihajilica.

On ima pitanje i za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, Nenada Nešića.

Mihajilica ističe da očekuje i od ministra, koji je, kako navodi, “svakodnevno pun samohvale za svoj rad”, da odgovori da li je ministarstvo na čijem je čelu dobilo upozorenje da je lice pobjeglo iz suda i da činjenica da ima dvojno državljanstvo može ukazati na to da postoji mogućnost da pobjegne u Hrvatsku?

"Ukoliko jeste, kakve su mjere preduzete i na koji način je djelovala Granična policija, da li su i po kojim područjima bili raspoređeni? Njihova nadležnost je zaštita granice, a nakon što su mediji brujali o tom slučaju, kako se to moglo dogoditi? Odgovor očekujem i od direktora Državne granične službe", navodi Mihajilica.

Na kraju, kako ističe, ne smijemo zaboraviti, ni prestati naglašavati činjenicu da je Mišković osuđen za jedno od najmonstruoznijih krivičnih djela, pedofiliju, zbog obljube nad devetogodišnjom djevojčicom, a da sada slobodno šeta po susjednoj državi i sa TV ekrana se svima smije u lice.

"Majka djevojčice upozoravala na mogućnost da Mišković ima podršku drugog lica, te očekujem da se i ta upozorenja najozbiljnije shvate i istraže", zaključio je Mihajilica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...