NAGRADE BAFTA: Škotska i dalje uz Palestinu, BBC cenzurirao govor podrške

Prema pisanju korisnika društvenih mreža BBC nije prikazao dio govora o Palestini.

  • Show

  • 22. Nov. 2023  

  • 0

Na održanoj ceremoniji dodjele nagrada škotskog ogranka BAFTA 2023, Eilidh Munro i Finlay Pretsell, koji su osvojili dvije nagrade prilikom ceremonije iskazali su svoju podršku Palestini.

Jedna od dobitnica nagrade rediteljka, snimateljka i montažerka Munro, koja se i inače najviše bavi temama životne sredine i društvene nepravde, u svom obraćanju na ceremoniji je istakla da tu noć žele iskoristiti kako bi kazali da se solidarišu s narodom Palestine, prenosi Stav.ba.

“Zato vršimo pritisak na institucije i vlade kako bi osigurali prekid vatre. I svi, i filmski producenti i glumci neka dignu svoj glas. Zahvaljujem se svima”, rekla je Munro, koja je dobila veliki aplauz.

Dok se Munro obraćala Pretsell je pokazao papir na kojem je pisalo “Odbijam da šutim. Prekid vatre sada”. Egipatski glumac Amir El Masry, koji je dobitnik jedne od nagrada, također je svoje obraćanje iskoristio za poziv na podršku narodu Gaze. “Prije nego što počnem, želim naglasiti da je moje srce trenutno uz narod, žene, djecu Gaze koji pate. Nadajmo se i molimo se da što prije zavlada mir u regiji” rekao je El Masry.

Prema pisanju korisnika društvenih mreža BBC nije prikazao dio govora o Palestini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...