LIVNJAK ZLATKO DALIĆ NAJAVIO ODLAZAK S KLUPE „VATRENIH“, PA PONOVO IZNENADIO: „Oni neće igrati za reprezentaciju Hrvatske…“

-To je ono što nas drži i to je simbol ove reprezentacije, poručio je Dalić.

  • Sport

  • 23. Nov. 2023  

  • 1

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je, nakon novog plasmana s Vatrenima na veliko natjecanje, odradio nekoliko gostovanja na televizijama. Nakon što je za Novu TV najavio da bi mogao otići s klupe nakon Eura u Njemačkoj, za Dnevnik RTL-a se osvrnuo na sve napravljeno u kvalifikacijama.

Ponovio je Dalić kako nije sve bilo idealno i da moramo bolje na Euru, a onda se dotaknuo Ante Budimira kojeg je izdvojio kao dobar primjer.

- Ono što me veseli i što želim je da igrač kad nije u reprezentaciji bude skroman, da šuti i da radi svoj posao te se nametne kroz golove i utakmice, a ne po novinama. Tko god galami po novinama, toga više nema u reprezentaciji niti će ga biti. To oni jako dobro znaju. Samo pozitiva. Ante je bio pozitivan, zavrijedio je ovu šansu i dobio ju je, rekao je Dalić.

Dalić se osvrnuo na kritike koje je dobivao tokom kvalifikacija.

- Kritike nisam doživio niti osjetio jer ne pratim društvene mreže ni portale kad netko galami. A galame frustrirani ljudi kojima je krivo da je Hrvatska nešto napravila i svoju frustraciju pokušaju iskaliti na meni svojim bijesom. Ja to nisam pratio. Gdje god sam se pojavio i gdje god sam bio, samo sam doživio podršku. Nikada nisam imao više motiva nego sada, nikad nisam bio jači nego sada. To se prelilo na našu reprezentaciju. Ono što je jako bitno - nakon ta dva kiksa u listopadu reprezentacija je slijedila mene. Zna se dogoditi da u tim situacijama igrači okrenu leđa treneru ili izborniku, ali to se nama nije dogodilo.

Dalić nije htio predviđati u koju bi grupu Hrvatska mogla upasti na Euru.

- Ne znam tko je sve u tim potovima niti nas to zanima. Mi znamo svoj posao, da moramo biti među prve dvije reprezentacije u prvom krugu. Nismo se nikad bavili tim ždrijebom. Pokazali smo ovih šest godina da možemo igrati sa svakim. I to da nam je čak lakše igrati s Francuskom, Španjolskom, Brazilom i Argentinom, nego s Armenijom i Latvijom. Jer mi smo tada još bolji. Tako da se ne bojim ždrijeba - rekao je Dalić pa zaključio:

- Neću zaboraviti istaknuti da igramo za naš narod, za naše branitelje, za Vukovar i Škabrnju što je bilo ovaj period. Sve skupa je bilo emotivno u Hrvatskoj ovih dana. Stalno govorim da je hrvatska reprezentacija primjer i dokaz onoga što hrvatski narod živi i vrijedi, a to je domoljublje, ljubav, zajedništvo, jedna vjera. To je ono što nas drži i to je simbol ove reprezentacije, poručio je Dalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...