DOK TRAJE ISTRAGA: Tri osobe uhapšene zbog ubistva švedskih navijača u Bruxellesu

Vijest o novim hapšenjima u vezi sa terorističkim napadom potvrdio je u srijedu portparol belgijske policije, ali nije iznio mnogo detalja.

  • Evropa

  • 23. Nov. 2023  

  • 0

Belgijska policija uhapsila je još tri osobe u vezi sa pucnjavom u kojoj je stradalo dvoje navijača Švedske pred utakmicu dvije reprezentacije odigranu u oktobru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Utakmica Grupe F u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. između reprezentacija Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu nakon što je u terorističkom napadu u Briselu ubijeno dvoje navijača Švedske. Odlučeno je da meč neće biti nastavljen i registrovan je rezultatom koji je bio aktivan na poluvremenu, 1:1.

Vijest o novim hapšenjima u vezi sa terorističkim napadom potvrdio je u srijedu portparol belgijske policije, ali nije iznio mnogo detalja.

Objasnio je da je policija u ponedjeljak obavila pretrese na pet lokacija i da su uhapšene tri muškarca.

Belgijski mediji prenose da su dvojica od trojice uhapšenih optužena za ubistvo u kontekstu terorističkog napada i učešće u terorističkoj akciji, dok je treća osoba optužena za prekršaje u vezi Zakona o oružju.

Hapšenje se odigralo mjesec dana nakon napada i nakon što je u danima nakon same tragedije uhapšen državljanin Tunisa koji je bio osumnjičen da je upucao dvoje navijača Švedske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...