RS JE PROTJERALA DAN DRŽAVNOSTI, A ŠALJIĆ PITA TROJKU: "Je li se Dodik promijenio, ili niste dobro vidjeli od fotelja zbog kojih vas je Vojin uvukao u koaliciju"

Dodaje da je “odbijen prijedlog Stranke za Bosnu i Hercegovinu da se vlast na nivou države pokuša napraviti sa opozicijom”.

  • Politika

  • 23. Nov. 2023  

  • 2

Prvi put u posljednih 80 godina neki nivo vlasti u Bosni i Hercegovini se usudio da zabrani obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine. U ovom slučaju takvu odluku donijelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta Rs-a.

Naveo je ovo u saopćenju za medije Jasmin Šaljić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Osim što su zabranili obilježavanje u Banja Luci isto su uradili i u Mrkonjić Gradu.Da je to kordinisana akcija trojkinih koalicionih partnera iz entiteta Rs vidi se i po smjeni HamdijeFejzića u Srebrenici, jer je učestvovao u pripremi obilježavanja ovog značajnog državnog praznika. Postavlja se opravdano pitanje na kojim principima je uspistavljena ova koalicija i je li i ovo dio dogovora po tim principima, kojih su puna usta koalicionih partnera, naročito ovim “našim” trojkašima”, isitče Šaljić.

Dodaje da je “odbijen prijedlog Stranke za Bosnu i Hercegovinu da se vlast na nivou države pokuša napraviti sa opozicijom”.

“Odbili su jer ih je uvukao u ovu koaliciju lično Vojin Mijatović koji je na proteklim izborima glasove Bošnjaka u Rs, te osigurao Dodiku četvtog delegata. Neko će reći da je to isto i pozicija i opozicija u entitetu Republika srpska. Napominjem da dosad nikad ništa slično nije se dogodilo, a priznat ćete da opozicija ne ide baš ovim putem kako to radi SNSD”, ističe Šaljić.

Zaključuje: "Nagledat ćemo se još Bog zna šta sa ovom foteljaškom koalicijom i ne bi me iznenadilo da ove retrogradne snage iskoriste ovaj momenat, ovo neiskustvo naše tzv. sarajevsje trojke i neznanje koje ima primjese izdaje te krenu u otvorenu samostalnost i podjelu zemlje, a znamo svi, da ne govorim gdje to vodi. Trojkaši jeli se Dodik promijenio ili niste vidjeli dobro od onih crvenih fotelja koje su vam zamaglile vid”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...