HLADAN TUŠ ZA DRAGANA ČOVIĆA: HDZ BiH ide u opoziciju, presudit će im njihovi kadrovi...

Potpredsjednica Skupštine (SNP) Dragana Damjanović istaknula je kako je osobno vrlo zadovoljna što je do tada podijeljeni Klub Srba konačno djelovao jedinstveno:

  • Politika

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 1

Premijer Livanjskog kantona Ivan Vukadin je posložio kockice, iako u odmjerenim izjavama za javnost nikada to još nije eksplicitno potvrdio. Za kraj mjeseca je najavio sjednicu Skupštine na kojoj bi se konačno trebala imenovati vlada iako zvanično još uvijek fale dvije ruke za potrebnu dvotrećinsku većinu.

U Livnu je čak i SNSD okrenuo leđa HDZ-u. Klub Srba se ujedinio  i spreman je podržati imenovanje nove Vlade koju bi sastavio stari premijer.

Potpredsjednica Skupštine (SNP) Dragana Damjanović istaknula je kako je osobno vrlo zadovoljna što je do tada podijeljeni Klub Srba konačno djelovao jedinstveno:

„I nadam se da ćemo, eto konačno, učešćem svih Srba u Vladi ipak uraditi neki mali korak naprijed ka svom narodu prvenstveno, a onda generalno i za cijelu Županiju.“

Iz HDZ 1990 gdje čekaju slatku osvetu HDZ-u za Mostar pojašnjavaju da će uz njih, Vukadinov Hrvatski nacionalni pomak i Kub Srba vladu podržati SDA.

Prema informacijama koje ima Ljudski.ba, dvije ruke su još sigurne. Jedna iz SDP-a koji se podijelio i jedna od zastupnice koja je javno napustila HDZ. Njenim putem bi mogao još jedan zastupnik čiji izlazak bi Čoviću tek bio veliki udarac jer komplicira i odnose u FBiH.

„Ovo što se događa ovih zadnjih par dana, način na koji se nastoji doći do jedne većine koja nije korektna, nije bila u skladu s razgovorima koje smo mi vodili svo ovo vrijeme, neka služi svakome na čast, a mi smo tu na način na koji smo razgovarali i spremni smo biti i opozicija ako je to ono što će zaštititi dostojanstvo HDZ-a u smislu da nemožemo biti nikada nikomu priljepak, da ne možemo nikome davati bjanko potporu jer HDZ BiH je i biće najjača stranka na ovim prostorima,“ kazao je Dragan Konta, predsjednik kantonalne  HDZ BiH  i zastupnik te stranke.

Vukadin kao i do sada odmjeren.

-Još uvijek nitko nije isključen iz tih razgovora, ali sam uvjeren da ćemo do 17 doći. Tko će biti unutra to ćemo vidjeti kad bude sama sjednica Skupštine,ne bih prejudicirao kako će to sve skupa izgledati, kazao je Vukadin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...