VELIKI DAN ZA SARAJEVSKI AERODROM: Tri aviokompanije dobile subvencije, uskoro potpis ugovora...

Zatvoren Javni poziv za subvencioniranje avio-saobraćaja na području Kantona Sarajevo

  • Ekonomija

  • 24. Nov. 2023  

  • 0

Međunarodni aerodrom Sarajevo obavijestio je javnost da je 13.11.2023. zatvoren Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Naime, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je raspisala Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo sa ciljem razvoja turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika.

Poziv je bio otvoren do 13.11.2023.

Komisija za stručnu ocjenu je nakon razmatranja zaprimljenih prijava zapisnikom utvrdila da je po Javnom pozivu pristiglo pet blagovremenih prijava te je jednoglasno konstatovala da su kompanije RYANAIR DAC, SUNEXPRESS AIRLINES i WIZZ AIR HUNGARY LTD dostavili urednu dokumentaciju traženu Javnim pozivom.

Odlukom je naloženo da se sa ove tri avikompanije potpiše ugovor.

U Odluci se navodi i da su dvije kompanije na poziv dostavile nepotpunu dokumentaciju i to Polskie Linie Lotnicze “LOT” S.A. i TUI Airways a prijavu je van roka dostavila kompanije Norwegian Air.

O svim ostalim detaljima javnost će biti blagovremeno upoznata, rečeno je iz uprave aerodroma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...