ADNAN ŠTETA "POMEO" KABIRIJA: "Mnogi te se ne plaše, ovako se ponašaj tamo gdje si naučio"

On tvrdi i kako se "zvijezde i sile obično ne prihvataju ovdje", a da se prema gostima ponaša "po zaslugama".

  • Politika

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 6

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je predsjednika Abraham grupe Amira Grossa Kabirija tužila zbog uznemiravanja, podršku su joj dale brojne njene stranačke kolege, a među njima i Adnan Šteta koji je Kabiriju poručio da se vrati kući.

Ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo je na kraju svoje objave na Facebooku kazao Kabiriju da ide tamo gdje je naučio da se ovako ponaša.

"(U Sarajevu) postoje ljudi koji će uvijek stati uz ženu koja je gradonačelnica svih građanki i građana i koja je svojim radom prigrlila zastave cijelog svijeta, ponosno noseći svoju i koja je uvijek na strani slabijih, hrabro i odvažno, onako kako to i treba biti, iako ti i takvi niste naučeni i navikli na to. Sa lijepim pozdravima i sa informacijom da se ovako ponašaš tamo gdje si naučio", kaže Šteta.

On tvrdi i kako se "zvijezde i sile obično ne prihvataju ovdje", a da se prema gostima ponaša "po zaslugama".

"Bahatost zasnovana na moći i novcu je najgora kombinacija koja je mogla pogoditi svako pa i ovo društvo. Posebno društvo koje te primi kao gosta, kao nekog ko uživa sva njena prava. Kabiri, ponižavaš svoje neistomišljenike, upravljaš ljudima na načine kojima si naučen, ne poštuješ državu, unosiš nemire. Mnogi te se ne plaše i neće nikada, ni u mom rodnom gradu Mostaru, ni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", navodi Šteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...