ČESTITKA NERMINA NIKŠIĆA: "Unatoč teškim vremenima i brojnim iskušenjima sa kojim se kroz historiju suočavala BiH opstaje i razvija se"

(...) kao suverena država svojih građana."

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2023  

  • 1

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti, dan na koji je prije 80 godina na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a obnovljena stoljetna državnost naše domovine. Naša zemlja je bila i uvijek će biti zemlja svih njenih ljudi, neovisno o njihovim etničkim, vjerskim i drugim identitetima. Ponosni smo na naslijeđe antifašizma na čijim temeljima obilježavamo ovaj historijski datum.

Unatoč teškim vremenima i brojnim iskušenjima sa kojim se kroz historiju suočavala, naša zemlja opstaje i razvija se kao suverena država svojih građana. ZAVNOBiH je podsjetnik da zajedništvom i zalaganjem možemo poraziti sve nedaće i sve protivnike naših stoljetnih tekovina pluralnosti, solidarnosti i jedinstva.

Dragi Bosanci i Hercegovci, uime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam vam Dan državnosti jedine nam Bosne i Hercegovine", stoji u čestitki premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...