I BLINKEN SE U CIJELU STVAR UMIJEŠAO: NATO najavljuje ‘trajnije povećanje’ broja vojnika na Balkanu

Naredne sedmice veliki samit Alijanse.

  • Regija

  • 25. Nov. 2023  

  • 0

Američki državni sekretar Antony Blinken prisustvovat će sljedeće sedmice sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a kako bi istaknuo opredijeljenost alijanse prema Ukrajini u njenom ratu protiv Rusije, saopćio je u subotu State Department.

NATO aktivno podržava Ukrajinu i Kijev se nada da će se jednog dana pridružiti vojnom bloku. Sam NATO nije u ratu s Rusijom, što je situacija za koju zapadni lideri kažu da žele izbjeći s obzirom na ogroman nuklearni arsenal Moskve, prenosi Politicki.ba najavu Reutersa.

U saopćenju, State Department je također naveo da će Blinken naglasiti podršku SAD-a demokratiji i regionalnoj stabilnosti na zapadnom Balkanu. NATO ispituje trajnije povećanje broja vojnika u regionu kako bi tenzije držao pod kontrolom.

Sastanak će biti održan od 27. do 29. novembra u Briselu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...