KUM NIJE DUGME: Patrijarh Porfirije osveštao crkvu u Foči, u prvom redu stajali…

-Jasno kažemo da ne prihvatamo BiH koja nije u skladu s Ustavom i to bi trebalo da bude vrlina, poručio je Dodik.

  • Vijesti

  • 26. Nov. 2023  26. Nov. 2023

  • 7

Patrijarh SPC-a Porfirije osveštao je jutros Hram Svetog Save u Foči, a kum je bio predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

Uz patrijarha, bili su mitropolit dabrobosanski Hrizostom i mnogobrojno sveštenstvo, a među zvanicama bio je i načelnik Sokoca Milovan Cicko Bjelica.

Nakon čina velikog osveštanja, patrijarh je služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

Patrijarh Porfirije jučer je stigao u Foču, a tim povodom jučer je u Svetosavskom hramu služena doksologija, navode iz SPC-a.

Inače, Dodik se i jutros oglasio na društvenim mrežama.

-BiH je ispregovarana zemlja i ona nije zasnovana na emociji naroda koji tu žive.

Nikada ne bi ni postojala da se Srba pitalo. Neprihvatljivo da se Srbima nameću neke vrijednosti kao što su praznici koji nisu dogovoreni na nivou BiH.

Mi u Srpskoj možemo da prihvatimo BiH kakva je u Ustavu, ali nje je sve manje. Jasno kažemo da ne prihvatamo BiH koja nije u skladu s Ustavom i to bi trebalo da bude vrlina, poručio je Dodik.

(SB)

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...