BURNO U SARAJEVU: Sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, i Vijeća ministara BiH, na dnevnom redu...

Prema tadašnjoj obavijesti na službenoj internet-stranici, uzrok je bilo prokišnjavanje odnosno oštećenje plafona u sali gdje se godinama održavaju sjednice oba doma.

  • Vijesti

  • 27. Nov. 2023  27. Nov. 2023

  • 0

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas.

- Sjednica treba da počne u 12.00 sati u sjedištu Federalnog parlamenta - potvrdio je Feni predsjedavajući tog doma Tomislav Martinović. 

U najavljenom dnevnom redu su izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine (skraćeni postupak), predložene federalne strategije zapošljavanja, potom zaštite okoliša i upravljanja vodama, nekoliko periodičnih izvještaja o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica, informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu na dan 31.12.2022. godine i druge teme.

Prije nekoliko dana otkazana je sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, koja je bila sazvana za 22. novembar.

Prema tadašnjoj obavijesti na službenoj internet-stranici, uzrok je bilo prokišnjavanje odnosno oštećenje plafona u sali gdje se godinama održavaju sjednice oba doma.

Također i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas sjednicu na čijem je dnevnom redu prijedlog odluke o osnivanju radne grupe za izradu zakona o graničnoj kontroli.

Predlagač je Ministaratvo sigurnosti BiH, koje će predstaviti i informaciju o provođenju Plana mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH zaključno sa 30. junom.

Vijeće ministara BiH razmatrat će i informaciju o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. jun, čiji je predlagač Ministarstavo finansija i trezora BiH.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predstavit će informaciju o provođenju bilateralnih sporazuma o unaprjeđenju i zaštiti investicija koje je zaključila BiH, kao i izvještaj o radu Kancelarije za veterinarstvo BiH za 2022. godinu.

Dnevnim redom predviđeno je da ministri razmatraju i imenovanje odbrambenog atašea Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Beogradu.

Početak sjednice planiran je za 12.30 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...