NOVI UDARAC ZDRAVKU MAMIĆU: Još jedan okrivljenik sve priznao - "Da, osjećam se krivim!"

S obzirom na nove okolnosti, tužitelj Sven Mišković predložio je sudskom vijeću da se postupak u odnosu na Krotu razdvoji iz spisa.

  • Sport

  • 28. Nov. 2023  

  • 1

Igor Krota, petookrivljeni u predmetu Dinamo II u kojem se sudi Zdravku Mamiću i još petorici okrivljenih za nezakonito izvlačenje 19,1 miliona eura iz Dinama priznao je na današnjoj raspravi na Županijskom sudu u Osijeku kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

"U cijelosti prihvaćam sve što mi se stavlja na teret. Ne želim iznositi odbranu, niti odgovarati na pitanja. Osjećam se krivim i želim da se ovaj postupak u odnosu na mene što prije riješi", kazao je Krota na početku rasprave, na koju je došao s novim advokatom, a pošto je prije desetak dana otkazao punomoć dotadašnjem branitelju.

Nakon što se nedavno i okrivljeni Nikky Arthur Vuksan nagodio s USKOK-om i priznao svoje kazneno djelo i učestvovanje u nezakonitom izvlačenju novca iz Dinama, ovo je novo veliko iznenađenje u ovom predmetu.

S obzirom na nove okolnosti, tužitelj Sven Mišković predložio je sudskom vijeću da se postupak u odnosu na Krotu razdvoji iz spisa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...