IRSKI DIV IMA OZBILJNE PLANOVE U BOSNI I HERCEGOVINI: Sprema se veliki ulazak Ryanaira na Aerodrom Sarajevo, već su potpisali važan ugovor

Najveća evropska kompanija mogla bi donijeti pravi preporod sarajevskom aerodromu te konačno otvoriti vrata Evrope za našu zemlju, a putnicima ponuditi jeftine karte za brojne destinacije.

  • Ekonomija

  • 28. Nov. 2023  

  • 0

Vijest koju smo prije nekoliko dana objavili da veliki Ryanair konačno pokreće letove sa Aerodroma Sarajevo izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže BiznisInfo.ba, Ryanair će otvoriti niz linija za nekoliko evropskih država, među kojima su  Njemačka, Belgija, Švedska i Italija, a moguće i Velike Britanija. Tačan spisak linija trebao bi biti poznat uskoro.

Najveća evropska kompanija mogla bi donijeti pravi preporod sarajevskom aerodromu te konačno otvoriti vrata Evrope za našu zemlju, a putnicima ponuditi jeftine karte za brojne destinacije.

Kao još jedan dokaz da irski div ima ozbiljne planove u BiH, služi činjenica da su počeli s potpisivanjima ugovora za svoje operacije iz Sarajeva.

Između ostalog, potpisali su ugovor s kompanijom Hifa-Oil za snabdijevanje gorivom.

"Novi ugovor sa aviokompanijom Ryanair potpisan je za 2024. godinu te će kompanija Hifa-Oil vršiti snabdjevanje jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu", rečeno je iz kompanije Hifa-Oil.

Ryanair je jedna od tri kompanije koje će dobiti subvencije Kantona Sarajevo, uz Wizz Air i Sunexpress, koji je zajednička firma Turkish Airlinesa i Lufthanse.

No, upravo se, kako saznajemo, od Ryanaira očekuje najveći broj letova ka Evropi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...