PROVJERAVAJU SE ZAPOSLENI: Učiteljica dobila otkaz zbog eksplicitnih snimaka

Zakon inače dozvoljava poslovnu pratnju u smislu da mušterije plaćaju društvo djevojaka dok je prostitucija strogo zabranjena

  • Hronika

  • 28. Nov. 2023  

  • 0

Lijepa učiteljica iz Teksasa otpuštena je nakon što je otkriveno da se bavila prostitucijom i da ima sajt za poslovnu pratnju.

Ashley Ketcherside (38) iz Godley-a smijenjena je sa radnog mjesta seksualne edukatorke u lokalnoj školi zbog dvije osude za prostituciju 2012. i 2016. godine.

Ispostavilo se i da učiteljica sada radi kao poslovna pratnja i da ima veoma eksplicitan sajt. Zakon inače dozvoljava poslovnu pratnju u smislu da mušterije plaćaju društvo djevojaka dok je prostitucija strogo zabranjena.

Roditelji su izrazili zabrinutost u vezi njenog angažmana nakon čega je učiteljica otpuštena iako nema dokaza da se bavila nezakonitim radnjama ili da je predstavljala prijetnju po djecu.

"Ne vidim nijednu zajednicu koja želi da to bude standard za njihov školski okrug. Možemo bolje i moramo bolje", rekla je Mary Lowe iz udruženja roditelja.

Еksplicitne fotografije i snimci učiteljice, koja koristi pseudonim Lola Brea, nalaze se na nekoliko javnih web lokacija.

Školski okrug je rekao da provjerava sve svoje zaposlene, ali dodaje da nisu bili svjesni istorije Ketcherside.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...