VELIKA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Pretresi na 11 lokacija zbog pokušaja ubistva Mateja Živkovića...

Pretresi se vrše u saradnji sa Federalnom upravom policije.

  • Vijesti

  • 29. Nov. 2023  29. Nov. 2023

  • 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo započeli operativnu akciju „Kapital“.

Operativna akcija „Kapital“ se provodi u cilju rasvjetljavanje krivičnog djela „Ubistvo“ iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen sa više metaka.

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija. U toku dana će policijski službenici SIPA-e  ispitati osumnjičenog Jasmina Hasića, a planira se i saslušanje više osoba u svojstvu svjedoka.

Pretresi se vrše u saradnji sa Federalnom upravom policije.

U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...