ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE S LICA MJESTA: Napadači pucali po autobusnoj stanici u Jeruzalemu, ima mrtvih i ranjenih...

U zadnji tren produženo primirje.

  • Evropa

  • 30. Nov. 2023  

  • 3

Policija je ubila dvojicu naoružanih napadača nakon što su počeli pucati po autobusnoj stanici u Jeruzalemu, objavile su izraelske vlasti.

U napadu je ubijena 24-godišnja žena, dok je osmero ljudi prevezeno u bolnicu zbog zadobivenih ozljeda. Petero njih je u teškom stanju, piše BBC.

Napad se dogodio uz glavnu autocestu na periferiji grada tokom najvećih gužvi, navodi izraelska policija.
 

Izrael i Hamas usuglasili su se o produženju prekida vatre za najmanje još jedan dan, nekoliko minuta prije isteka šestodnevnog primirja. Izraelska vojska rekla je u saopćenju da će se primirje produžiti zbog nastojanja posrednika da nastave proces oslobađanja talaca držanih u Gazi u zamjenu za palestinske zarobljenike.

Hamas, koji je jučer oslobodio 16 talaca u zamjenu za oslobađanje 30 Palestinaca iz izraelskih zatvora, u izjavi je rekao da će se primirje nastaviti sedmi dan. Ranije je ta militantna grupa koja vlada Pojasom Gaze objavila da je Izrael odbio u zamjenu za daljnje produženje primirja primiti sedam žena i djece koje Hamas drži kao taoce, kao i tijela još troje za koje palestinski militanti tvrde da su ubijeni tokom izraelskog bombardiranja enklave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...