"SB" U RAJLOVCU: Obilježena 18. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prikazano oružje i operativne sposobnosti vojnika (FOTO)

Kao kruna obilježavanja ovog važnog jubileja, večeras u 18 sati će biti upriličena Svečana akademija u povodu 1. decembra – Dana OS BiH.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 0

Oružane snage Bosne i Hercegovine i Ministarstvo odbrane BiH obilježavaju 18. godišnjicu uspostavljanja Oružanih snaga, a centralna manifestacija je u kasarni u Rajlovcu.

Tu je izložen dio opreme sa kojom Oružane snage BiH raspolaže.

Izvršeno je postrojavanje pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a tim povodom govor su održali brojni zvaničnici uključujući članove Predsjedništva BiH, ministra odbrane Zukana Heleza, te načelnika Zajedničkog štaba Senada Mašovića.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao je da su Oružane snage BiH najbolje integrirani dio društva te da bi želio da i cijela Bosna i Hercegovina funkcionira kao Oružane snage BiH.

U Domu OS BiH u Sarajevu večeras u 18 sati bit će održana Svečana akademija. Događaju će prisustvovati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ministar odbrane BiH Zukan Helez sa zamjenicima, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Senad Mašović sa zamjenicima, te brojne druge zvanice političkog, vjerskog i kulturnog života u Bosni
i Hercegovini.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...