FINA POKRENULA STEČAJ: Da li je Todorić bankrotirao?

Hoće li se Ivica Todorić pridružiti 185.000 Hrvata koji su u ličnom stečaju ili bankrotu?

  • Regija

  • 01. Dec. 2023  

  • 1

Fina je pokrenula stečaj potrošača protiv Ivice Todorića i to zbog neplaćanja režija. On tvrdi da je riječ o kući na Pantovčaku za koju navodno nije plaćen odvoz smeća...

Živi u dvorcu, ali račun za čistoću, komunalne usluge, prekršajnu kaznu i sudske takse - nije platio? To stoji u onom što je Općinski građanski sud objavio na svojim stranicama.

Hoće li se Ivica Todorić pridružiti 185.000 Hrvata koji su u ličnom stečaju ili bankrotu? Glavnica njegovog duga je 2650 eura, a ukupna dugovanja sa svim kamatama su 8000 eura, stoji u presudi Općinskog suda u Zagrebu.

'Radi se o objektu na Pantovčaku 198 gdje nije plaćen, navodno, odvoz smeća. Ja 12 godina nisam vlasnik toga objekta. Moja supruga je nakon što mi nismo bili vlasnici više tog objekta prijavila to tamo gdje treba. Svoje obaveze izvršavamo prema gradu i državi uvijek uredno', rekao je Todorić.

Dopredsjedniku udruženja Blokiranih Sarajko Baksa komentariše kako Todorić nije bio informisan o svom dugu. Isto tvrdi i Ivica Todorić no bez dobrog advokata, tvrde upućeni, teško će izbjeći lični stečaj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...