INFO IZ VATIKANA: Papino stanje se popravlja

U objavi Vatikana stoji da 86-godišnji papa nema temperaturu i da nastavlja s terapijom antibioticima.

  • Evropa

  • 02. Dec. 2023  

  • 0

Zdravlje pape Franje koji boluje od upale pluća, popravlja se, ali će nedjeljnu poruku pročitati iz svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", objavio je Vatikan.

U objavi Vatikana stoji da 86-godišnji papa nema temperaturu i da nastavlja s terapijom antibioticima.

Poruku u uobičajenim okolnostima čita s prozora Apostolske palače koja gleda na Trg svetoga Petra. Ovaj put Angelus će pročitati iz zatvorenog  prostora svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", stoji u saopćenju.

Kao i prošle nedjelje molitvu Anđeo Gospodnji izgovorit će iz privatne rezidencije, a ona će se prenositi na velikim ekranima postavljenima na Trgu svetog Petra, saopćio je Vatikan.

Preskočio put u Dubai

Papa Franjo je bio prisiljen preskočiti planirani put u Dubai gdje je trebao govoriti na samitu UN-a o klimi. Stoga je Papin govor u subotu u njegovo ime pročitao drugi čovjek Vatikana, državni tajnik kardinal Pietro Parolin. 

U govoru Papa poziva sudionike COP-a na "prekretnicu" u svrhu "odlučnog ubrzanja ekološke tranzicije". Papa je u srijedu, tokom uobičajene opće tjedne audijencije izgledao umorno, a njegov je tekst pročitao jedan od pomoćnika, prenosi Hina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...