PAO DOGOVOR TROJKE I SDA U KRAJINI: Da li se iz Vlade USK izbacuje Ogreševićev NES?

SDA je NES već ostavila na cjedilu u HNK gdje je odbila da ih uvuče u vlast sa HDZ-om i SDP-om

  • Politika

  • 03. Dec. 2023  

  • 1

Prema svemu sudeći tokom sljedeće sedmice doći do promjene vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

Naime, u završnoj fazi su pregovori stranaka Trojke i SDA o formiranju nove parlamentarne većine koja ne bi uključovala NES i SBiH.

To je za Raport potvrdio Razim Halkić, šef Kantonalnog odbora SDP-a.

“Pregovara se, dogovara se. Ide se u tom pravcu. Ne bih još ništa zvanično najavljivao dok se ne potpiše dogovor”, rekao je Halkić.

Prema našim informacijama, međutim, sve bi se već sutra trebalo znati.

Ukoliko dogovor bude postignut, dosadašnji dugogodišnji vladar u USK - NES odnosno ranija A-SDA, ide u opoziciju. NES je ranije, nakon što je izigrao sporazum sa Trojkom na federalnom nivou, u ovom kantonu napravio vlast sa SDA.

Pored toga, SDA je NES već ostavila na cjedilu u HNK gdje je odbila da ih uvuče u vlast sa HDZ-om i SDP-om što je izazvalo žestoke reakcije predsjednika NES-a Nermina Ogreševića.

Ukoliko se desi dogovor Trojke i SDA, NES će jedino u ZDK ostati na vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...