TURSKA PREDSTAVILA MOĆNO ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Pogledajte kako radi laserski oružani sistem, dronovi padaju kao muhe… (VIDEO)

JARMOL je bio uspješan u neutraliziranju bespilotnih letjelica i bespilotnih letjelica s fiksnim krilima, koje su postale važna prijetnja vojnim jedinicama, posebno u operativnim područjima, tako što ih je tokom testiranja obarao laserskom vatrom.

  • Evropa

  • 04. Dec. 2023  

  • 1

Turska žandarmerija obnovila je svoj arsenal JARMOL-om (žandarmerijski laserski oružani sistem montiran na vozilo). Laserski oružani sistem ARMOL od 5 kW integriran u vozilo Kirpi kombiniran je sa sistemom ASELSAN İHTAR KARTAL-2.

Sistem İHTAR sastoji se od radara i kamera za otkrivanje, praćenje i identifikaciju prijetnji, sistema elektroničkog ometanja i obmane za prevenciju prijetnji te sistema zapovijedanja i kontrole koji osiguravaju integrirani rad svih ovih sistema.

Dakle, sistem je učinjen sposobnim za otkrivanje bespilotnih letjelica s višestrukim senzorima i uništavanje ciljeva i elektroničkim ratovanjem i laserskim oružjem. JARMOL je bio uspješan u neutraliziranju bespilotnih letjelica i bespilotnih letjelica s fiksnim krilima, koje su postale važna prijetnja vojnim jedinicama, posebno u operativnim područjima, tako što ih je tokom testiranja obarao laserskom vatrom.

Pogledajte video!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...