PRVI PUT NAKON VIŠE 40 GODINA: U bh. općini izgrađena tvornica, traže se radnici…

Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela.

  • Ekonomija

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Kamen temeljac za moderni proizvodni pogon tvornice “GS-Rama” položen je točno prije godinu dana u Prozor-Rami, a sada je ovo zdranje već poprimilo finalne obrise.

Radovi na ovom velebnom zdanju su konstantni, a u poslovnoj zoni “Izlaz” svakim su danom sve vidljiviji dio tvornice za proizvodnju, kao i upravna zgrada. Općina Prozor-Rama je tako nakon 40 godina dočekala početak izgradnje modernog proizvodnog pogona.

Povelju koja je tog dana ubačena u temelje u metalnoj kapsuli, potpisali su: Snježana Köpruner, direktorica “GS-Holding“ GmbH Regensburg iz Njemačke, saradnici iz firme Liebherr iz Bischofshofena, Helmut Kaindlom i Hannes Rieser i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

alt

Građevinski radovi na proizvodnoj hali su pri kraju. Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela.

Urađeni su vodovod i kanalizacija, kao i elektro i strojarske instalacije, što je preduvjet za instalaciju strojeva koji će se koristiti u proizvodnji, piše Ramski vjesnik.

alt

Ugovor za izgradnju je potpisan u septembru 2022. godine. Projekt je ovo u vrijednosti oko 20 miliona eura. Kompleks moderne arhitekture prostire se na deset hiljada metara kvadratnih i namijenjen je radu od 200 do 250 radnika. Općina Prozor-Rama u ovom projektu učestvuje finansijskom podrškom od dva miliona KM.

U toku su završni radovi na proizvodnom pogonu i montaži arrmirano-betonskih elementata, javio je Ramski vjesnik.

alt

Za potrebe rada u novoj tvornici “GS-Rama” d.o.o. trenutno je aktivno 50 radnika, od kojih je manji dio na obuci, dok je većina spremna za samostalan rad.

Kako je ranije rečeno, u tvornici je planirana proizvodnja metalnih dijelova za njemačkog partnera. Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila.

alt

“GS-Rama” traži bravare , zavarivače , CNC operatere

Na području Prozor-Rame, u poslovnoj zoni Izlaz u završnoj je fazi izgradnja jedne od najmodernijih kompanija na našim prostorima pod imenom GS-Rama” d.o.o. za koju se već pripremaju radnici u kompaniji “GS-TMT” d.o.o..

Zbog povećanja obima posla i popunjavanje novih radnih mjesta za potrebe otvaranja nove kompanije “GS-Rama” d.o.o. objavljuje oglas za prijem proizvodnih radnika na radna mjesta:

  • Bravar
  • Zavarivač
  • CNC Operater
Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati:
  • SSS (KV/VKV) tehničkog smjera,
  • poželjno radno iskustvo (u metalnoj industriji),
  • posjedovanje komunikacijskih i organizacijskih sposobnosti,
  • preciznost, odgovornost i pouzdanost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...