U BLOKIRANOM POJASU GAZE: U izraelskim napadima na stambena područja ubijeno 30 civila, većinom djece

U vijestima službene palestinske novinske agencije WAFA, navedeno je da su ratni avioni izraelske vojske bombardovali mnoge kuće u četvrtima Shucaiye i Zeytun u gradu Gazi.

  • Svijet

  • 04. Dec. 2023  

  • 0

Najmanje 30 civila, većinom djece, ubijeno je u napadima izraelske vojske na naselja u blokiranom Pojasu Gaze, prenosi Anadolija.

U vijestima službene palestinske novinske agencije WAFA, navedeno je da su ratni avioni izraelske vojske bombardovali mnoge kuće u četvrtima Shucaiye i Zeytun u gradu Gazi.

U vijestima je navedeno da je najmanje 30 ljudi, većinom djece, ubijeno, a da je veliki broj ranjen.

Saopćeno je i da su dvije osobe ubijene, a deset ranjeno u bombardovanju ekipa civilne odbrane u okrugu et-Tuhaf.

U vijestima su istakli da se nastavljaju intenzivni zračni napadi na distrikt Zeytun, koji je pod opsadom izraelskih artiljerijskih jedinica.

Potvrdili su da je 37-godišnji Osama Taye, dobrovoljni zdravstveni radnik Palestinskog Crvenog polumjeseca, poginuo u napadima na sjeveru Gaze.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 15.899 Palestinaca, saopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravstva u blokiranoj enklavi.

Više od 42.000 ljudi je povrijeđeno u napadima. Oko 70 posto ubijenih su djeca i žene.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

Izraelski broj poginulih u napadu Hamasa iznosi 1.200, prema zvaničnim podacima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...