BRAVO MAJSTORE. Damir Džumhur slavio protiv španskog tenisera u Tunisu

Meč je završen rezultatom 6:0, 3:6, 6:4.

  • Sport

  • 15. Maj 2024  15. Maj 2024

  • 0

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je danas nakon nešto više od dva sata igre u osmini finala savladao Španca Martina Landalucea.

Meč je završen rezultatom 6:0, 3:6, 6:4.

U četvrtfinalu, koje će se igrati 17. maja, Džumhur će se suočiti s Francuzom Clementom Taburom, trenutno 220. igračem na ATP listi.

Pobjednik turnira osvojit će 75 bodova i novčanu nagradu od 11.200 dolara, dok će poraženi finalista dobiti 44 boda i 6.675 dolara. Ukoliko Džumhur osvoji turnir u Tunisu, pomjerit će se na otprilike 112. mjesto na ATP listi, što bi ga približilo povratku u TOP 100, prenosi Sport1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...