INSTITUT ZA GEOPOLITIKU, EKONOMIJU I SIGURNOST JEDNOGLASAN: Evropska unija ponizila Christiana Schmidta

- Dok Dodik ne priznaje Schmidta kao visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Evropska unija pozivom Dodiku odobrava njegove secesionističke aktivnosti, ugrožavanje mira i stabilnosti na Balkanu, negiranje genocida i javno omalovažavanje ambasadora drugih država u BiH, navode iz IGES-a.

  • Politika

  • 05. Dec. 2023  

  • 3

Poziv predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku da putuje u Brisel 5. decembra gdje će biti održan sastanak sa više od 40 političkih aktera iz Bosne i Hercegovine, direktno je poniženje visokog predstavnika Christiana Schmidta od Evropske unije, navodi se u saopćenju Instituta za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES).

- Dok Dodik ne priznaje Schmidta kao visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Evropska unija pozivom Dodiku odobrava njegove secesionističke aktivnosti, ugrožavanje mira i stabilnosti na Balkanu, negiranje genocida i javno omalovažavanje ambasadora drugih država u BiH. Ovakvim nepromišljenim potezima zvaničnika EU-a ohrabruje se nastavak destabilizacije BiH, što ugrožava i same interese NATO-a i EU na jugoistoku Evrope - navode iz IGES-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...