REFLEKSOTERAPIJA LICA - DODIR KOJI LIJEČI: Jedinstvena holistička metoda liječenja spaja tradicionalnu kinesku medicinu...

(...) tradiciju liječenja Mapuche Indijanaca i suvremene neurološke znanosti.

  • Zdravlje

  • 05. Dec. 2023  05. Dec. 2023

  • 0

"Ne liječim ljude, samo im pomažem pronaći ravnotežu. Čisto konkretno, dodirom", objašnjava Nataša Kos Križmančič, licencirana refleksoterapeutkinja te voditeljica autorizirane škole Sorensensistem.

Nataša je jedina u Sloveniji te na širem području ovih prostora s licencom za poučavanje metode koju je osmislila svjetski poznata terapeutkinja Lone Sorensen razvivši tokom više od 40 godina rada s pacijentima refleksoterapiju lica, praxis vertebralis i temprana terapiju - metodologiju koja kombinira druge tehnike s orijentalnom medicinom, akupunkturom, tehnikama južnoameričkih domorodaca, teorijom zona i neuroanatomijom.

Refleksologija lica duboko je opuštajuća, ugodna i bezbolna terapija. Posebno je uspješna kod neurološki ili hormonski uvjetovanih problema. Stimulacija refleksnih zona i akupresurnih točaka na licu poboljšava cirkulaciju krvi, stimulira živčani sustav i energetske putove u cijelom tijelu, što povoljno utječe na zdravlje.

Djeluje i kao prirodni lifting; bore lica su omekšane, a tonus kože poboljšan. Refleksoterapija lica znatno poboljšava dobrobit i ublažava posljedice stresa, tegobe u menopauzi, predmenstrualni sindrom, sve hormonske poremećaje, migrene, bolove, alergije, probleme sa sinusima, pareze mišića lica, zatvor, nesanicu i depresiju.

Također ublažava simptome i uzroke bolesti kao što su demencija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, Downov sindrom i autizam, objašnjava Nataša Kos Križmančič.

Jedinstvenu holističku metodu liječenja koja spaja znanja tradicionalne kineske medicine i akupunkture te važna tradicionalna terapijska znanja iz Anda i Vijetnama o zonama lica, kao i znanja suvremene neurološke znanosti opisuje kao ugodnu i neinvazivnu, ističući njezine iznimne učinke

S obzirom na to da je lice najbliže mozgu, tretmanom je moguće utjecati na središnji živčani sustav, a time i na funkcioniranje mozga. Refleksologija lica Sorensensistem™ prikladna je za žene, muškarce i adolescente te za djecu i bebe.

Kombinacijom znanja o funkcioniranju akupunkturnih točaka, refleksnih zona, meridijana i živčanog sustava, refleksologija lica predstavlja holističku metodu liječenja koja djeluje na fizičkoj, emocionalnoj, energetskoj, psihološkoj i mentalnoj razini. Za iskusne terapeute, ona je i alat za dijagnosticiranje stanja organizma, kaže.

Polaznici edukacije imat će se prilike upoznati s tradicionalnom kineskom medicinom te tradicijom liječenje Mapuche Indijanaca, naučit će kako prepoznati i koristiti zone na licu, koja je funkcija 564 neurološke točke, kada koristiti tehniku stimulacije mišića, kako se izvode vježbe za poboljšanje veze između mozga i tijela…

Edukacija je primjerena osobama bez predznanja, kao i terapeutima. Refleksna terapija koja se izvodi na licu može nadopunjavati druge tehnike liječenja ili se izvoditi samostalno, rekla je Nataša Kos Križmančič.


Refleksologija lica također uključuje učinkovitu i neinvazivnu pomoć djeci s problemima u razvoju, ponašanju i učenju.

Refleksoterapijom na prirodan i ugodan način znatno pridonosimo olakšanju i otklanjanju tegoba djeteta. Sve više djece, a time i njihovih roditelja, susreće se s različitim problemima i poteškoćama za koje je teško pronaći odgovarajući terapijski pristup koji je ujedno cjelovit, ugodan za dijete, učinkovit i bez nuspojava. Refleksologija je sve to.

Stoga je vrlo uspješna metoda za dječje probleme kao što su:

problemi s motorikom/kretanjem

poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD)

blaži oblik autizma

problemi u području govora i razumijevanja

poteškoće u učenju

disleksija, diskalkulija

problemi s vidom i sluhom

problemi u ponašanju

problemi sa socijalizacijom

preosjetljivost

pretjerani strah, napadi panike

rekurentne infekcije uha

alergije 

zatvor

(Ordinacija.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...