RECEPT KAO PISAN ZA KUHARE POČETNIKE: Tjestenina sa paradajz sosom i tunjevinom vrlo brzo će biti na stolu

I što je najvažnije, ukusna je i za sve uzraste.

  • Gastro

  • 05. Dec. 2023  05. Dec. 2023

  • 0

Sastojci: 

500 gr tjestenine 

250 gr tunjevine iz konzerve 

1 konzerva paradajza 

1 luk 

2 čehne bijelog luka 

Priprema: 

1. Luk sitno isjeckajte pa propržite na maslinovom ulju.

2. Dodajte paradajz i bijeli luk i dinstajte na laganoj vatri.

3. Umiješajte malo šećera po potrebi, dodajte začine po želji, so i biber.

4. Tunjevinu ocijedite i dodajte u sos.

5. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite.

6. Prelijte sosom i servirajte.  

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...