DRAMA U SANDŽAKU: Policija uhapsila učenike u Novom Pazaru, sumnjiče se za…

U saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma.

  • Regija

  • 06. Dec. 2023  

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u Novom Pazaru, u saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma, identifikovali su i pronašli dvojicu učenika jedne osnovne škole starosti 12 i 13 godina koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mailove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području Novog Pazara, kao i u jednom marketu.

Policija je sa dječacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavijestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dječaka podnijete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad djetetom.

Inače, nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani su evakuirani, a pripadnici policije su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

Pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...