UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Briljantni Dončić i nikada lošiji Nikola Jokić, zaustavio ga Ivica Zubac

„Golden State Warriorsi“ su se mučili tokom cijele utakmice protiv „Portland TrailBlazersa“ i tek u posljednjim minutama uspjeli pobijediti sa 110-106.

  • Sport

  • 07. Dec. 2023  07. Dec. 2023

  • 0

Iako je na noćas odigranim utakmicama NBA lige viđeno nekoliko fenomenalnih individualnih ostvarenja (primjerice Joela Embida i Luke Dončića), ipak će se ona pamtiti po najlošijem  šuterskom učinku Nikole Jokića.

Sjajni srpski centar je u porazu svojih „Denver Nuggetsa“ protiv „Los Angeles Clippersa“ 102-111 promašio čak 23 šuta sa distance, najviše u svojoj dosadašnjoj karijeri. Jokić je, istina, ostvario još jedan triple double, 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija, ali je ubacio samo 9 od 32 šuta iz igre. Tome je uveliko doprinio i Ivica Zubac koji je igrao izvanrednu odbranu nad najboljim košarkašem današnjice. „Denver“ je do posljednjih dva minuta u igri držao Jamal Murray, sa 23 poena.

Kod „Clippersa“ je najefikasniji bio Paul George sa 25 peona, a veliki doprinos pobjedi dao je James Harden sa 20 poena i 11 asistencija.

Luka Dončić je ostvario triple double već u prvom poluvremenu utakmice njegovih „Dallas Mawericsa“ protiv  „Utah Jazza“. „Dallas“ je ostvario visoku pobjedu 147-97 uz Dončićevih 40 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Joel Embid se nakon povrede vratio u sastav „Philadelphia 76ersa“ koji su noćas u gostima pobijedili „Washington Wizardse“ sa 131-126. Embid je ubacio 50 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija.

„Golden State Warriorsi“ su se mučili tokom cijele utakmice protiv „Portland TrailBlazersa“ i tek u posljednjim minutama uspjeli pobijediti sa 110-106. Stepf Curry je veći dio utakmice sam stizao prednost gostujućeg tima i meč završio sa  31 poenom. Pomoć je imao samo u Dramondu Greanu koji je uz 10 poena imao i 10 skokova i 9 asistencija, kao i hrvatskom reprezentativcu Dariju Šariću sa 13 poena i 6 skokova.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...