SITUACIJA BEZ PRESEDANA IZMEĐU DVIJE SAVEZNIČKE DRŽAVE: Protjerana dva Amerikanca zbog umiješanosti u špijunažu

Američka ambasadorica pozvana na razgovor.

  • Evropa

  • 07. Dec. 2023  

  • 0

Dva člana osoblja američke ambasade u Madridu, umiješana u regrutovanje špijuna među pripadnicima španske obavještajne službe, diskretno su protjerana iz Španije, piše madridski "Pais".

Ovo otkriće stvorilo je situaciju bez presedana između dvije savezničke zemlje, a Margarita Robles, ministrica odbrane Španije, koja je i šefica španskog Nacionalnog obaveštajnog centra, pozvala je američku ambasadoricu Julissu Reynoso na razgovor.

Ministar vanjskih poslova José Manuel Albares također je kontaktirao predstavnika Bidenove administracije u Madridu i prenio mu nelagodu izvršne vlasti Španije, saopštili su izvori iz Vlade, prenosi Tanjug.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...