GUARDIOLA IZNENADIO NAJAVOM: "Ako se to dogodi ove sezone, otići ću iz Cityja"

Guardiola je izjavio da ako osvoji ‘treble’ i ove sezone, odlazi.

  • Sport

  • 07. Dec. 2023  

  • 0

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je kada planira prestati s ovime što radi.

Nogometaši Aston Ville su pred svojim navijačima svladali Manchester City 1:0 u susretu 15. kola engleske Premier lige.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Jamajčanin Leon Bailey u 74. minuti. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Manchester City, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 68. minuti.

Guardiola je izjavio da ako osvoji ‘treble’ i ove sezone, odlazi.

“Ako ove sezone osvojimo trostruku titulu, otići ću u penziju. To je sigurno. Znam da je izuzetno teško, koliko je nevjerovatnih ekipa bilo u Engleskoj, a samo jedna sa Sir Alexom Fergusonom je to učinila i mi prošle sezone”, rekao je Pep i dodao:

“Vidjet ćemo našu razinu, a sama konkurencija diktira vašu razinu, protivnik diktira, izazov je veći, ali u septembru, oktobru, novembru, razmišljati o naslovu, zaboravite na to.”

“Pobijedila je bolja ekipa”, priznao je trener Cityja nakon poraza od Ville.

“Rekao sam igračima: U fudbalu se to događa. Znam da su željeli pobijediti, znam da su pokušali jer su i meni i svima dokazali mnogo, mnogo puta. Sada rezultati nisu tako dobri kao što su uvijek bili. Moram razmisliti o tome. Moram spavati, razmišljati, moram vidjeti utakmice, kako su igrači odradili ovu i pokušati to učiniti. Bilo je stvarno teško jer su stvarno fizički i sposobni kontrolirati mnoge aspekte. To je razlog zašto su oni gore, igraju dobar nogomet, a mi to nismo mogli.”

Koje je rješenje?

“Moja je dužnost, moj posao pronaći način da se izvučemo iz ove situacije jer smo tijekom mnogo godina zajedno uspjeli pronaći način – ponekad igrajući dobro, ponekad ne, ali uvijek smo našli način da to učinimo – i sad se mučimo. Moramo promijeniti dinamiku.”

City ovog vikenda putuje na Kenilworth Road na okršaj protiv Lutona, a potom idu na Crvenu zvezdu u posljednjoj utakmici skupine Lige prvaka prije okršaja s Crystal Palaceom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...