KUHA NA BLISKOM ISTOKU: Egipat poslao ozbiljno upozorenje Izraelu i SAD-u –„Takav scenarij mogao bi stvoriti ozbiljnu krizu…“

Američki dužnosnik rekao je da Egipat dijeli istu zabrinutost sa SAD-om i naglasio da su egipatski dužnosnici upozorili na "raskid" s Izraelom ako se to dogodi.

  • Svijet

  • 08. Dec. 2023  08. Dec. 2023

  • 1

Egipat je upozorio SAD i Izrael da bi, ako palestinske izbjeglice pobjegnu na Sinaj kao rezultat izraelske vojne operacije u južnoj Gazi, to moglo stvoriti "pukotinu" u odnosima između Egipta i Izraela, javlja Axios.

Egipćani su izrazili zabrinutost da će kriza na njihovoj granici s Gazom dovesti do toga da hiljade palestinskih izbjeglica pređu graničnu barijeru i pokušaju pronaći utočište na Sinaju.

Jedan izraelski dužnosnik rekao je da su egipatski dužnosnici rekli svojim izraelskim kolegama da su zabrinuti da bi militanti iz Gaze također mogli pobjeći u Egipat. Egipćani su poručili Izraelu da bi takav scenarij mogao stvoriti ozbiljnu krizu u odnosima između Egipta i Izraela, rekli su izraelski dužnosnici.

Američki dužnosnik rekao je da Egipat dijeli istu zabrinutost sa SAD-om i naglasio da su egipatski dužnosnici upozorili na "raskid" s Izraelom ako se to dogodi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...