VLADIMIR PUTIN POTVRDIO ONO ŠTO SE I OČEKIVALO: "Kandidirat ću se za predsjednika"

Putin je odluku objavio u Kremlju nakon što je vojnicima koji su se borili u Ukrajini dodijelio najveću vojnu čast Rusije, zlatnu zvijezdu Heroja Rusije, prenosi TASS.

  • Svijet

  • 08. Dec. 2023  

  • 1

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je danas da će se kandidirati za novi mandat na predsjedničkim izborima 2024. godine, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

Putin je odluku objavio u Kremlju nakon što je vojnicima koji su se borili u Ukrajini dodijelio najveću vojnu čast Rusije, zlatnu zvijezdu Heroja Rusije, prenosi TASS.

Gornji dom ruskog parlamenta jučer je glasao da datum ruskih predsjedničkih izbora bude 17. ožujka 2024. godine. Odluka je jednoglasno donesena sa 162 glasa u Vijeću Federacije. "Ovom odlukom zapravo počinjemo izbornu kampanju", rekla je Valentina Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije.

Najavila je da će prvi put na izborima glasati stanovnici dijelova ukrajinskih regija Donjecka, Luhanska, Zaporižje i Hersona koje je pripojila Rusija. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je ranije jutros komentirao nagađanja o Putinovoj kandidaturi. "Putin će to objaviti kada bude smatrao potrebnim i svrsishodnim, to će biti isključivo njegova odluka", kazao je. Dodao je da se "u svom radu Putin uvijek oslanjao na potporu naroda, slijedeći glavni cilj: poboljšanje blagostanja i životnog standarda ljudi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...