VLASNIK VIOLETE PETAR ĆORLUKA NAJAVLJUJE: "Pri kraju je izgradnja nove tvornice, uskoro kreće testna proizvodnja..."

"Meni kao vlasniku ne treba ništa, ne mislim uzimati ništa, sve što zaradimo mi ćemo dalje investirati", zaključio je Ćorluka.

  • Ekonomija

  • 08. Dec. 2023  

  • 2

Kompanija Violeta privodi kraju novu veliku investiciju, a riječ je o fabrici kartonske ambalaže u Grudama.

Kako je za poslovni portal BiznisInfo.ba ekskluzivno kazao vlasnik Violete Petar Ćorluka, svi radovi su pri kraju i već u sljedećoj godini proizvodi iz ove fabrike će biti na tržištu. Prema njegovim riječima, trenutno se instalira oprema i za nekoliko dana će početi testna proizvodnja.

"Kapacitet tvornice će biti 60.000 tona u jednoj smjeni a proizvodit će se visokokvalitetna ambalaža za razne vrste robe: voće, povrćem keks, meso… Riječ je o vrlo zahtjevnim, tzv. “shelf-ready” kutijama koje koriste moderni trgovački lanci", kazao je Ćorluka za BiznisInfo.ba.

Prema njegovim riječima, tu vrstu ambalaže ne proizvodi niko u Bosni i Hercegovini a cilj njegove kompanije i jeste da rade ono što ne rade drugi.

"To se do sada uvozilo, a od sljedeće godine ne samo da se neće morati uvoziti već će se i izvoziti. Već smo dogovorili izvoz u nekoliko zemalja, među njima su Albanija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija…", kazao nam je ovaj poduzetnik.

Inače, ovo je samo jedan od projekata hercegovačkog giganta. Između ostalog, ranije su najavili i gradnja trgovačkog centra i hotela u centru Gruda. Upitali smo Ćorluku u kojoj fazi je ovaj projekt.

"Dobili smo građevinsku dozvolu i gradnja treba uskoro da započne. Mi kada je u pitanju gradnja nikada ne žurimo jer kad se žuri onda to ne može biti kvalitetno urađeno, ali sve bi trebalo biti završeno u naredne 2 do 3 godine", istaknuo je naš sagovornik.

Upitali smo ga i ima li u planu neke nove investicije ili akvizicije.

"O tome ćemo razgovarati kad završimo ove tekuće investicije. Ali ja sam potpisao da ulažem daje sve što zaradimo. Meni kao vlasniku ne treba ništa, ne mislim uzimati ništa, sve što zaradimo mi ćemo dalje investirati", zaključio je Ćorluka.

Podsjetimo da je Violeta također preporodila čapljinsku Lastu koja je ove godine ponovo osvojila srca kupaca širom BiH ali i šire.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...