RADNA POSJETA NJEMAČKOJ: Denis Bećirović se u Berlinu sastaje sa kancelarom Njemačke Olafom Scholzom

Ovo je prvi susret u Berlinu nekog člana Predsjedništva BiH s njemačkim kancelarom u zadnjih pet godina.

  • Vijesti

  • 09. Dec. 2023  09. Dec. 2023

  • 2

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Njemačkoj, a planirano je da se u narednima danima sastane sa brojnim visokorangiranim zvaničnicima države.

Kako saznaje Klix.ba, u Berlinu uskoro počinje sastanak člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom.

Ovo je prvi susret u Berlinu nekog člana Predsjedništva BiH s njemačkim kancelarom u zadnjih pet godina.

Nakon sastanka, uslijedit će više informacija o detaljima susreta.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je u radnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje je već razgovarao s ministrom odbrane Njemačke Borisom Pistorijusom, kao i drugim visokim njemačkim zvaničnicima.

Tokom ovog susreta, Bećirović je istakao da Njemačka, kao jedan od ključnih evropskih partnera, pruža izuzetnu podršku reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima u Bosni i Hercegovini, što se posebno ogleda kroz značajno participiranje u projektu NATO-a za izgradnju odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

Bećirović i ministar Pistorius složili su se o važnosti održavanja stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana. Sagovornici su konstatirali da je od izuzetne važnosti očuvanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sprazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...