NENAD NEŠIĆ UZBURKAO DUHOVE: "MUP Srbije nam je poslao informaciju o naoružanim..."

Nešić je rekao da sa kolegama iz MUP-a Srbije nastoje da dođu do daljih informacija, kako bi pronašli oružje koje određeni broj migranata posjeduje.

  • Politika

  • 09. Dec. 2023  

  • 6

Ministar sigurnosti Nenad Nešić izjavio je da BiH mora da bude dio kolektivne evropske bezbjednosti što pokazuje i akcija koja je sprovedena na osnovu informacija dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojoj su slobode lišena četiri migranta i pronađena dva pištolja i automatska puška.

Nešić je rekao da sa kolegama iz MUP-a Srbije nastoje da dođu do daljih informacija, kako bi pronašli oružje koje određeni broj migranata posjeduje.

“To je priča koju možda neki u BiH nisu dovoljno shvatili. Postoji opasnost od ilegalnih migracija. To su bezbjednosno interesantna lica, potencijalni teroristi, koji ovdje mogu da izazovu problem”, upozorio je Nešić.

Prema infomacijama kojim trenutno raspolažu, Nešić je naglasio da se migranti, za sada, samo između sebe obračunavaju.

“To nam još jednom govori da nam je potrebna regionalna saradnja, ali i da budemo dio kolektivne evropske bezbjednosti. Јedan od preduslova za to je i potpisivanje sporazuma sa Evopskom agencijom za graničnu i obalsku stražu, što bošnjački političari opstruišu”, naglasio je Nešić.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje zašto nekome u ovom trenutku nije odgovaralo da BiH napravi odlučujući iskorak ka potisivanju sporazuma sa Fronteksom, što su prije svega zaustavili bošnjački političari.

“Šta se krije iza toga, šta je namjera i zašto bošnjački političari zaustavljaju evropski put BiH? To je pitanje na koje će morati da odgovore. Isto tako, moraće da odgovore i zašto ugrožavaju bezbjednost u BiH i zašto sprečavaju da zemlja postane dio kolektivne evropske bezbjednosti”, istakao je Nešić za Srnu.

U akciji Granične policije BiH i SIPA-e su, podsjećamo, na području Donjeg Svilaja, u blizini granice sa Hrvatskom, otkriven je improvizirani kamp i zatečeno više osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...