"LUDE KOKOŠI, MALI KRASTAVCI PO CIJENI VELIKIH I JELENA KOJA LUTA": Nebojša Vukanović odgovarao na pitanja građana, a evo šta misli o Ljubiši Petroviću (VIDEO)

"Draško je nekada skidao plakate sa likom Vučića a sada ga podržava. Jelena je kritikovala Vučića, a sada ga podržava", podsjetio je Vukanović

  • Politika

  • 10. Dec. 2023  

  • 1

Denis Bećirović želi biti veći Alija od Bakira Izetbegovića, Milorad Dodik će izgubiti izbore i pobjeći iz Republike Srpske, a od Marka Đoga ostali samo dugmići.

Ovo su samo neki od odgovora koje je lider liste „Za pravdu i red“ i narodni poslanik, Nebojša Vukanović davao u jednočasovnom razgovoru sa pratiocima uživo na društvenim mrežama, piše Srpskainfo.

Tema je bilo mnogo od sporta, Alumine i sudskog spora, izbora u Srbiji, ordenja koje vladike daju političarima, Kosova i Metohije, predsjednika Srbije i Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Draška Stanivukovića, Jelene Trivić, pa do argentinskog predsjednika.

Vukanović se posebno osvrnuo na odluku o zabrani promocije knjige Lazara Radana u Muzeju Hercegovine od strane direktorice Ivane Grujić.

"Nakon pola godine zavlačenja, odlaganje i odugovlačenja, direktorica Muzeja Hercegovine u Trebinju Ivana Grujić zabranila je promociju knjige o Hercegovačkom ustanku, autora Lazara Radana, u ovoj ustanovi. Da paradoks bude veći, Lazar je do prije par mjeseci bio radnik Muzeja Hercegovine, a zabrana nema nikakvo obrazloženje niti opravdanje", tvrdi Vukanović.

On smatra da ovakva cenzura i diskriminacija, ima političku pozadinu, jer je Radan član liste „Za pravdu i red“ i kandidat za gradonačelnika Trebinja na narednim izborima ispred ove liste.

"U Muzeju Hercegovine promociju knjige organizovali su mnogi, od Ljepojevića koji je pisao hvalospjeve o Dodiku, do stranaca i brojnih autora, i nije jasno zašto je Lazar Radan jedini zabranjeni i cenzurisan", upitao je Vukanović.

Odgovarajući na pitanja svojih pratilaca Vukanović je rekao da će, ako Radan pobjedi u Trebinju i postane gradonačelnik, napraviti tim stručnih ljudi koji će voditi grad.

Bećirović veći Alija od Bakira

Poručio je građanima da ne treba bježati iz BiH i Republike Srpske već da se sukobe sa sistemom.

"Često nemamo hrabrostio ni srca da se sukobimo sa sistemom. Da to učinimo izašli bi kao pobjednici", rekao je Vukanović.

Na pitanje da li će član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović izgubiti naredne izbore, Vukanović je rekao da se nada da hoće jer je „on najveća prevara na političkoj sceni“.

"Pokušava bitio veći Alija od Bakira Izetbegovića", rekao je Vukanović.

Odgovarajući na pitanja o izborima u Srbiji, koji trebaju da se održe 17. decembra, ponovio je raniji stav da njegova lista ne podržava Vučića, ali ni opoziciju.

Vukanović je prognozirao i kako će Dodik izgubiti izbore i otići iz BiH riječima da „kada dugo nosite isti donji veš ili pelene, one počnu da smrde, a isto je i ako imate dugo istu vlast“.

Vukanović je otkrio i da nije odustao od toga da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali i da će na lokalnim izborima naredne godine podržati Ljubišu Petrovića za gradonačelnika Bijeljine.

Ko finansira Jelenu, gdje griješi Draško

Odgovarajući na pitanja o liderki Narodnog fronta, Jeleni Trivić, Vukanović joj je zamjerio što podržava Vučića, a ranije je, kako je rekao, oštro govorila o predsjedniku Srbije i kritikovala ga zbog pružanja podrške Dodiku.

"Jelena je počela malo da luta. Ima vremena do lokalnih izbora vidjećemo kako će se stvari iskristalizovati", istakao je Vukanović.

On je dodao kako Trivićeva ima podršku iz Srbije, a optužio ju je da je narušila odnose u opoziciji.

"Možda je i to sve dogovoreno, vrijeme će pokazati", rekao je Vukanović.

Nije mogao, a da izbjegne pitanje i o bivšem „saborcu“, gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću za kojeg je rekao da je „prešao na drugu stranu“.

Optužio ga je za dozvolu koju je dao „Prointeru“ za gradnju zgrade u centru grada, ali i otvorene podrške Vučiću.

"Draško je nekada skidao plakate sa likom Vučića a sada ga podržava. Jelena je kritikovala Vučića, a sada ga podržava. Zbog čega, da li ima podršku iz Srbije, neka to ona objasni", rekao je Vukanović.

Istakao je da će saobraćajne gužve u Banjaluci biti još veće jer se ne grade parkinzi već grade zgrade u centru grada.

"Jedna od velikih Draškovih grešaka je što se sve trpa u centar", kategoričan je Vukanović.

Najavio je da će razgovarati sa „zdravim dijelom opozicije iz SDS i PDP“ vezano za lokalne izbore.

Vukanović ističe da mu je ključno Trebinje, a da će imati liste i u Banjaluci, Doboju i Bijeljini.

"Nećemo biti u svakoj opštini već tamo gdje procijenimo da imamo kvalitetne ljude i da mogu preći cenzus i ući u skupštinu", rekao je Vukanović.

Osvrnuo se i na poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Kaže da je išao juče u prodavnicu u nabavku za domaćinstvo i ostao šokiran cijenama.

"Nekada je velika tegla krastavaca i paprika koštala kao mala. I koke su poludile jer nose jaja od 4, 5 ili 10 KM, a donedavno su bila 2,5 KM. Sve je otišlo po 30, 40 ili 50 odsto. Tablete su otišle 30 odsto", jadao se Vukanović svojim pratiocima.

Istakao je da je to posljedica monopola i dogovora između par velikih trgovinskih lanaca.

Vukanović kaže da su neke namirnice kod nas skuplje nego u Njemačkoj i Francuskoj.

"Mnoge stvari su jeftinije u Dubrovniku nego ovdje, iako ovdje imamo duplo manje plate", istakao je Vukanović.

O čemu je još pričao sa pratiocima možete pogledati u videu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...