NA RUBU KATASTROFE: Hoće li velikan sa Grbavice ispasti iz Premijer lige...

Željezničar je priredio svojim navijačima još jedno razočarenje porazom na Grbavici od Veleža koji je zadržao priključak za vodećim ekipama, dok je u derbiju začelja Igman pobijedio Tuzla City te pobjegao iz "zone ispadanja".

  • Sport

  • 11. Dec. 2023  

  • 0

U 17. kolu nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 12 golova ili u prosjeku dva po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 12 igrača.

Najviše pogodaka postignuto je na Koševu gdje je Sarajevo savladao Gošk sa 3:0 te u Ugljeviku gdje je Borac kao gost pobijedio Zvijezdu 09 sa 2:1.

Borac je ovom pobjedom zadržao sigurnu prednost nad pratiocima na tabeli, Zrinjskim koji je u hercegovačkom derbiju pobijedio Široki Brijeg sa 2:0, te ekipe Sarajeva koja kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva zauzima treće mjesto. 

Željezničar je priredio svojim navijačima još jedno razočarenje porazom na Grbavici od Veleža koji je zadržao priključak za vodećim ekipama, dok je u derbiju začelja Igman pobijedio Tuzla City te pobjegao iz "zone ispadanja".

Utakmicama ovog kola prisustvovalo je 7.630 gledalaca (1.272 po utakmici), a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na stadionu Grbavica na utakmici Željezničar - Velež (4.500).

Sudije su pokazale 26 žutih kartona.

Nemanja Bilbija je uvećao svoju prednost na čelu liste strijelaca. Napadač Zrinjskog je postigao do sada 14 golova, a Dejan Vidić iz Sloge i Nermin Haskić iz Veleža su ostali na 10 pogodaka nakon ovog kola.

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva igra se naredni vikend a u centru pažnje bit će derbi između Zrinjskog i Sarajeva. 

U narednom kolu Željezničar gostuje GOŠK-u u Gabeli, a u slučaju poraza sarajevski Plavi past će na predposljednje mjesto na tabeli i bit će u zoni ispadanja iz Premijer lige. U nastavku prvenstva očekuju ih teški dueli sa Zrinjskim i gradski derbi protiv Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...