"NEISKRENE NAMJERE SARAJEVSKIH POLITIČARA": Milorad Dodik o propalom sastanku lidera vladajućih stranaka u BiH

"Od njih nikada ozbiljnih sagovornika", rekao je Dodik.

  • Politika

  • 11. Dec. 2023  

  • 1

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik istakao je da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena, te naglasio da EU nije njihov iskreni cilj.

"U Sarajevu je danas u 14 sati trebalo da održimo sastanak lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH. Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo", naveo je Dodik.

On je rekao da je delegacija iz RS bila spremna da krene za Sarajevo, a onda su vidjeli da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena.

"Evropska unija nije iskreni cilj, kako to pokušavaju da predstave oni koji su najviši zagovornici ovih političkih teza, a ne pojavljuju se na sastanku", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, na bazi stalnih podmetanja i laži pokušavaju da naprave svoj “kvalitetan pristup” evropskom putu, a danas imaju druge prioritete.

"Od njih nikada ozbiljnih sagovornika", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...