VELIKA DRAMA U AMERICI: Spriječen pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata

"Zahvalni smo organima za sprovođenje zakona na brzini i profesionalizmu u rješavanju ovog pitanja i molimo se za sigurnosti svih Amerikanaca", rekla je Tricia McLaughlin, portparol Ramaswamyjeve kampanje

  • Svijet

  • 11. Dec. 2023  

  • 0

Čovjek iz New Hampshirea koji je slao tekstualne poruke u kojima je prijetio republikanskom predsjedničkom kandidatu Viveku Ramaswamyju i učesnicima kampanje uhapšen je u ponedjeljak, saopćilo je Ministarstvo pravde SAD.

Tyler Anderson (30) iz Dovera u New Hampshireu optužen je za prijetnje da će povrijediti drugu osobu.

Prema dokumentima o optužbi, Anderson je primio tekstualnu poruku od žrtvine kampanje koja ga obavještava o političkom događaju u Portsmouthu, New Hampshire. Anderson je odgovorio na tekstualnu poruku 8. decembra, navodeći: "Sjajno, još jedna prilika da mu raznesem mozak!" i "Ubit ću sve koji prisustvuju, a onda ću da j**** njihove leševe."

"Zahvalni smo službama za sprovođenje zakona na brzini i profesionalizmu u rješavanju ovog pitanja i molimo se za sigurnost svih Amerikanaca", rekla je Tricia McLaughlin, portparol Ramaswamyjeve kampanje.

Ramaswamy je bio domaćin kampanje u ponedjeljak ujutro u restoranu "Roundabout Dinner", u Portsmouthu.

Andersonu prijeti kazna od pet godina zatvora, do tri godine nadgledanog puštanja na slobodu i novčane kazne do 250.000 dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...