VUČIĆEV FRANCUZ ARNAUD GOUILLON NA SKUPU SNS-a PLAŠI STANOVNIKE SRBIJE: "Ako opozicija pobijedi, priznat će nezavisnost Kosova i uvesti sankcije Rusiji"

"Hoće da uzmu našu Srbiju, a mi našu Srbiju ne damo", poručio je Gouillon.

  • Regija

  • 11. Dec. 2023  

  • 1

Osnivač krajnje desne nevladnine organizacije "Solidarité Kosovo", Francuz Arnaud Gouillon (Arno Gujon srp.) obratio se večeras Vučićevim pristalicama na predizbornom skupu SNS-a i podržao je Aleksandra Vučića na predstojećim izbvorima.

"Govori srpski da te cijeli svijet razumije", rekao je Gouillon i dobio veliki aplauz.

"Ranije me nisu svi razumjeli, jer nisam znao srpski, kada sam prvi put otišao na Kosovo. A onda, kada sam se vratio u rodni Grenoble, odlučio sam da naučim srpski. Ali, gdje u Grenobleu naučiti srpski? Tražio sam sve dok nisam našao knjigu na kojoj je pisalo: 'Učite srpski bez muke'. Bio sam mlad i naivan, mislio sam da ću jedan od najtežih indoevropskih jezika naučiti bez muke. Tada sam naučio da nema ništa bez muke".

"U stranci sam dva mjeseca, ali ćemo zajedno postaviti i ostvariti nove ciljeve". 

"Kada glasamo, ne biramo samo vladu, nego i budućnost. Protiv nas su se u ovoj kampanji svi ujedinili. Kažu da će da naprave tehničku vladu. Ja ne znam šta je tehnička vlada, ali znam da bi to bio tehnički nokaut". 

"Vjerujte, ako pobijede 17. decembra, 18. će priznati Kosovo, 19. uvesti sankcije Rusiji, 20. se odreći Republike Srpske... Putujem po Srbiji, vjerujte da narod to ne želi".

"Hoće da uzmu našu Srbiju, a mi našu Srbiju ne damo", poručio je Gouillon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...