"ZAPAD ĆE BITI SVE NERVOZNIJI": Aleksandar Vučić zabrinut da će situacija oko Kosova i RS biti postavljana na sve oštriji način

Vučić je rekao da će “jastrebovi protiv Srbije” biti još oštriji, jer je izvjesno da će ruski predsjednik Vladimir Putin pojačati napade u Ukrajini,

  • Regija

  • 11. Dec. 2023  

  • 6

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se plaši da će situacija oko Kosova i RS da bude postavljana na sve oštriji način, kao i da će Zapad da bude sve nervozniji uoči ruskih izbora 17. marta.

Vučić je rekao da će “jastrebovi protiv Srbije” biti još oštriji, jer je izvjesno da će ruski predsjednik Vladimir Putin pojačati napade u Ukrajini, a slijede i izbori na Tajvanu i za Evropski parlament.

"Oni koji su jastrebovi protiv Srbije biće još žešći poput evroposlanika Klemena Grošelja i Viole Fon Kramon do svih ostalih koji će doći da nam sole pamet, da nam objasne da nije bio dobar izbor, da nema demokratije ovdje, a oni su mnogo velike demokrate. I to će da rade sve do maja", naveo je Vučić.

On je dodao da se tada “cijeli svijet seli” u Sjedinjene Države gdje će biti održani predsjednički izbori.

"Imat ćemo utakmicu koju cijeli svijet čeka, a mi moramo politički da preživimo i ekonomski napredujemo. Moramo da imamo iskusne ljude da taj naš brod vodi", rekao je Vučić za Televiziju “Happy”.

On je naveo da je ekonomija Srbije dobra i da će zemlja po tom pitanju biti uspješna, ali da “ne može da raste ako ima tih spoljnih problema”.

Vučić je rekao da će ekonomija Srbije, prema procjenama Međunarodnog monetarnog fonda, iduće godine rasti 3,6 posto, ali da bi to moglo da iznosi i četiri posto, što bi značilo novo drastično povećanje plata i penzija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...