"ŠTA ĆE BITI DAN POSLIJE HAMASA": Netanyahu priznao neslaganje sa SAD-om

Nakon što je Biden sinoć rekao da se u velikoj mjeri ne slaže s Netanyahuom, iako podržava Izrael i njegov rat protiv Hamasa, izraelski premijer je u utorak priznao da postoje nesuglasice u vezi sa vizijom poslijeratne Gaze.

  • Svijet

  • 12. Dec. 2023  

  • 1

U komentarima koji su izgled usmjereni na američkog predsjednika Joea Bidena, izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je kazao da neće dozvoliti da njegova zemlja "ponovi greške Osla", govoreći o sporazumu iz Osla iz 1990-ih koji se u Izraelu smatra neuspjehom.

Nakon što je Biden sinoć rekao da se u velikoj mjeri ne slaže s Netanyahuom, iako podržava Izrael i njegov rat protiv Hamasa, izraelski premijer je u utorak priznao da postoje nesuglasice u vezi sa vizijom poslijeratne Gaze.

“Duboko cijenim američku podršku uništavanju Hamasa i vraćanju naših talaca”, rekao je Netanyahu. “Nakon intenzivnog dijaloga s predsjednikom Bidenom i njegovim ljudima, dobili smo punu podršku za kopnenu operaciju i za obuzdavanje međunarodnog pritiska za okončanje rata”.

Netanyahu je priznao da “postoje neslaganje kada je u pitanju dan poslije Hamasa” i da se nada da će se dogovoriti sa SAD-om…

“Želim da razjasnim svoj stav: neću dozvoliti Izraelu da ponovi grešku Osla. Nećemo nakon ogromne žrtve naših građana i boraca pustiti u Gazu one koji predaju teror, podržavaju teror, finansiraju teror”, dodao je izraelski premijer.

“Gaza više neće biti Hamasov niti Fatahov dom”, zaključio je Netanyahu.

Inače, izraelski premijer danas se našao na udaru kritika nakon komentara koji upoređuju sporazum iz Osla s napadom Hamasa 7. oktobra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...