DODIK PROVOCIRA:: "Muslimani se najviše protive da BiH bude suverena i članica EU"

Predsjednik bh. entiteta RS je naglasio da Bosna i Hercegovina ne može biti suverena sa stranim sudijama, niti takva može u ЕU.

  • Vijesti

  • 13. Dec. 2023  13. Dec. 2023

  • 8

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je danas "da se muslimani najviše protive da Bosna i Hercegovina bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica ЕU, te ukazao da niko ko je opredijeljen za evropske integracije ne bi mogao da pristane na to da ilegalac u BiH donosi zakone".

"Svako ko je `hiljadu odsto opredijeljen za evropske integracije, za evropske vrijednosti` nikada ne bi mogao pristati na to da ilegalac ovdje donosi zakone i da to pravda. (Zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu) Zvizdiću bi bilo bolje da garantuje da će poštovati Ustav BiH", napisao je Dodik na platformi X.

Predsjednik bh. entiteta RS je naglasio da Bosna i Hercegovina ne može biti suverena sa stranim sudijama, niti takva može u ЕU.

"To je njihovo najveće licemjerstvo i podvala. Jedno isključuje drugo i iz toga je jasno da se muslimani najviše protive da BiH bude suverena i da kao takva jednog dana postane članica ЕU", naveo je Dodik.

Dodik je ukazao da se podanički odnos muslimana ogleda u tome da će uspjeti da svakog stranca privole na svoju stranu i onda zagorčaju život Srbima u RS i Hrvatima u Federaciji BiH (FBiH).

"Oni ne shvataju da sve što pokušavaju da naprave RS - to rade Bosni i Hercegovini", naglasio je Dodik.

Zvizdić je za FTV rekao da "garantuje da su stranke trojke u potpunosti, hiljadu odsto opredijeljene za evropske integracije, za evropske vrijednosti i evropsku tekovinu", a da je "iskrena opredijeljenost Dodika za evropske integracije na nižem nivou nego kod Pinokija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...