DODIK SE UKLJUČIO U PREDIZBORNU KAMPANJU U SRBIJI: Stao je na stranu Vučića kojeg ponovo okiva u zvijezde (VIDEO)

U proteklih dvadeset i kusur godina koliko je na vlasti u RS-u, Dodik je uvijek na izborima u Srbiju podržavao vladajuće partije.

  • Politika

  • 13. Dec. 2023  

  • 0

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, gostovao je u jutarnjem programu prorežimske srbijanske televizije Happy, a glavna tema njegovog gostovanja bili su izbori 17. decembra na kojim partija SNS Aleksandra Vučića po prvi put nije izraziti izborni favorit. 

Dodik je nedavno obećao da će se uključiti u izbornu kampanju Vučićevog SNS-a, mada se Vučić prije godinu dana na izborima u BiH distancirao od Dodika i njegovog SNSD-a. Navodni favorit Vučića bio je Nenad Stevandić, aktuelni predsjednik Skupštine RS. 

Kako je i obećao, Dodik je u jutarnjem programu TV Happy na sva usta hvalo Vučića za koga je sve donedavno tvrdio da vodi pogrešnu politiku u pregovorima oko Kosova. Dodik istrajava na tezi kako bi Srbija trebala povezati u paket razgovor o statusu Kosova sa statusom RS. 

U proteklih dvadeset i kusur godina koliko je na vlasti u RS-u, Dodik je uvijek na izborima u Srbiju podržavao vladajuće partije.

Izuzetak je bio samo 2012. godine, kada je ostao uz Demokratsku stranku Borisa Tadića koja je, uprkos Dodikovoj podršci, pretrpjela težak poraz.  

Razgovor s Dodikom pogledajte u video prilogu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...