CURE DETALJI HORORA U SUSJEDSTVU: Više od godinu dana držao muškarca i djevojku kao robove, uzimao im je…

Prijeti mu zatvorska kazna od tri do 12 godina.

  • Hronika

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Više javno tužiteljstvo u Pančevu podignulo je optužnicu protiv okrivljenog L.LJ. (34) iz Nikolinca jer je držao 52-godišnjeg muškarca i 25-godišnju djevojku kao robove te im uzimao socijalnu pomoć.

Sumnja se da je sve to radio od druge polovice 2021. godine do 17. novembra prošle godine, piše Nova.rs.

Prijetio im je i naplaćivao nepostojeći dug.

"Okrivljeni se tereti da je navedene radnje poduzimao u cilju eksploatacije njihovog svakodnevnog rada u domaćinstvu 34-godišnjaka kako bi oštećeni isplatili nepostojeće dugove koje im je nametnuo okrivljeni, na koji način je uspostavio odnos sličan ropstvu."

Muškarcu (34) stavlja se na teret da je počinio dva krivična djela trgovine ljudima za koje je propisana zatvorska kazna od tri do 12 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...